NKP - Vissza a főoldalra

Hírek

2023-10-10 08:39

CSR Hungary Summit, Jó márka, fenntartható márka konferencia: OECD Irányelvek a Felelős Üzleti Magatartásért

A CSR Hungary Kft. idén májusban is megrendezte a CSR Hungary Summit Konferenciát Jó márka, fenntartható márka címmel. Ebben az évben az OECD Multinacionális Vállalatokra Vonatkozó Irányelvekkel (továbbiakban: Irányelvek) és az azokkal kapcsolatban szintén idén elfogadott főbb változásokról Tölgyes Gabriella, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium CSR-ért és RBC-ért felelős munkatársa tartott előadást.

2023-10-09 15:55

Felelős üzleti magatartás az OECD szemszögéből, valamint az OECD adózással kapcsolatos munkája (1. és 2. pillér, különös tekintettel a globális minimumadóra)

A CSR Hungary által szervezett májusi Üzleti Reggelin Balogh László, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára és a Magyar Nemzeti Kapcsolattartó Pont elnöke tartott Felelős üzleti magatartás az OECD szemszögéből címmel előadást. Az előadás során szó volt az OECD tevékenységéről és a Multinacionális Vállalatokra Vonatkozó Irányelvek szerepéről, az OECD 1. és 2. pilléréről, végezetül pedig az ESG céljáról és szempontrendszeréről. 

2022-10-24 09:14

CSR Hungary Summit, Jó márka, fenntartható márka konferencia: Mennyibe kerül az európai energiaválság?

A CSR konferencia 2006 óta kerül rendszeresen megrendezésre, mint vezető vállalati felelősség és fenntarthatósági fórum, hogy segítse és ösztönözze a gazdasági döntéshozókat és vállalatvezetőket a fenntartható gazdaság megteremtésében. 

2022-10-12 09:02

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Felelős Üzleti Magatartás Konferencia Budapesten

Az OECD Magyar Nemzeti Kapcsolattartó Pont (OECD MNKP) 2022. október 6-án 4. alkalommal szervezett konferenciát a felelős üzleti magatartásról és a vonatkozó nemzetközi normák erről szóló legátfogóbb dokumentumáról, a multinacionális vállalatokra vonatkozó OECD Irányelvekről. A konferencián multinacionális vállalatok, a kormányzati szektor, a felsőoktatás, a munkaadói- és munkavállalói érdekképviseletek és az ESG-szektor számos vezető képviselője, szakértője vett részt.  

2022-03-28 10:52

Jövőbemutató együttműködés: a magyar és bolgár Nemzeti Kapcsolattartó Pontok képviselőinek találkozója

A több mint 7 millió vállalatot képviselő BIAC (az OECD Üzleti és Ipari Tanácsadó Bizottsága) és a magyar Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) szervezésében 2022. március 21-23. között került megrendezésre a „Small business, big deal” elnevezésű konferencia, melyen a magyar és a bolgár Nemzeti Kapcsolattartó Pontok képviselőinek is lehetősége nyílt bilaterális találkozóra.

2021-11-30 14:11

Budapesten járt Mathias Cormann, az OECD új főtitkára

Mathias Cormann OECD főtitkár 2021. november 29-30-án másfél napos munkalátogatást tett Budapesten. A főtitkár a Planet Budapest 2021 Világtalálkozó vezetői nyitópaneljében és a Magyarország OECD-csatlakozásának 25. évfordulója alkalmából tartott ünnepi rendezvényen tartott előadásai mellett találkozott Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel, Varga Mihály miniszterelnök-helyettessel és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel is.

2020-01-30 03:26

Felelős Üzleti Magatartás Konferencia

Az OECD Magyar Nemzeti Kapcsolattartó Pont 2020. január 27-én konferenciát tartott az OECD Multinacionális vállalatokra vonatkozó irányelveiről és a felelős üzleti magatartásról.

2017-11-02 10:26

OECD-FAO Iránymutatás a felelős mezőgazdasági ellátási láncokról

Az iránymutatást az OECD és az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO azért dolgozta ki, hogy segítse a vállalatokat a felelős üzleti magatartás normáinak mezőgazdasági ellátási láncok mentén való alkalmazásában a káros hatások csökkentése és a fenntartható fejlődéshez való hozzájárulás érdekében.

2017-10-26 03:36

Balogh László, az MNKP elnöke előadást tartott a CSR Hungary 12. éves konferenciáján

A CSR Hungary, a vállalatok társadalmi felelősségvállalását ösztönző szervezet, 2017. október 25-én tartotta 12. éves konferenciáját, amelynek egyik kiemelt előadója volt Balogh László, az MNKP elnöke, az NGM pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára „Az OECD és a felelős üzleti magatartás – Kényszer, érdek vagy szemfényvesztés?” című előadásával.

2017-10-24 02:29

Az MNKP részvétele a szlovák Nemzeti Kapcsolattartó Pont szemináriumán

A szlovák Nemzeti Kapcsolattartó Pont október 23-án rendezvényt tartott az Irányelvek népszerűsítésére, amelyen előadóként részt vett a magyar NKP titkára, Vágó Júlia is. Az eseményt Dr. Vojtech Ferencz, a Szlovák Gazdasági Minisztérium első miniszterhelyettese nyitotta meg, aki elkötelezettségét fejezte ki a felelős üzleti magatartás szlovákiai ösztönzése iránt.

2017-06-21 01:54

Kazahsztán csatlakozása az OECD Irányelvekhez

Kazahsztán 2017. június 20-án, 48. országként csatlakozott az OECD Nemzetközi befektetésről és multinacionális vállalatokról szóló nyilatkozatához és ezzel az Irányelvekhez is.

2017-03-16 04:26

Ukrajna az OECD Nemzetközi befektetésről és multinacionális vállalatokról szóló nyilatkozatának 47. részes állama

2017. március 15-én Ukrajna 47. országként csatlakozott az OECD Nemzetközi befektetésről és multinacionális vállalatokról szóló nyilatkozatához.

2017-02-01 03:46

Kellő gondossági iránymutatás a ruházati- és cipőipari szektor számára

Az OECD 2017. február 8-9-én konferenciát szervez abból az alkalomból, hogy elkészült a Kellő gondossági iránymutatás a ruházati- és cipőipari szektor számára.

2017-01-10 04:52

Nyilvános konzultáció az OECD felelős üzleti magatartást támogató kellő gondossági iránymutatásának tervezetéről

2011. óta az OECD Multinacionális vállalatokra vonatkozó irányelvei elvárásként fogalmazzák meg a kellő gondosság alkalmazását.

2016-12-07 02:44

Második budapesti konferencia a felelős üzleti magatartásról és az OECD Multinacionális vállalatokra vonatkozó irányelveiről

Napjainkban az OECD Multinacionális vállalatokra vonatkozó irányelvei (Irányelvek) tekinthetők a felelős üzleti magatartás legátfogóbb, kormányok által támogatott ajánlásgyűjteményének. A csatlakozott kormányok célja bátorítani a multinacionális vállalatokat, hogy fenntartható módon járuljanak hozzá a fejlődéshez, és szorítsák minimálisra a tevékenységükkel összefüggő nem kívánatos hatásokat.

2016-12-01 01:54

Összefoglaló a 2016. november 17-én rendezett konferenciát követő résztvevői véleményekről

A Nemzetgazdasági Minisztérium az OECD Magyar Nemzeti Kapcsolattartó Pont szervezésében 2016. november 17-én rendezte a Második budapesti konferenciát a felelős üzleti magatartásról és az OECD Multinacionális vállalatokra vonatkozó irányelveiről.

2016-06-30 03:24

Nemzetközi műhelybeszélgetés a felelős üzleti magatartás ösztönzésének jó gyakorlatairól

A Nemzetgazdasági Minisztérium az OECD Magyar Nemzeti Kapcsolattartó Pont koordinálásában, lengyel, észt, cseh, OECD és hazai szakértők közreműködésével műhelybeszélgetést szervezett a felelős üzleti magatartás (RBC) ösztönzésének jó gyakorlatairól.

Események

CSR Hungary Summit, Jó márka, fenntartható márka konferencia: OECD Irányelvek a Felelős Üzleti Magatartásért

A CSR Hungary Kft. idén májusban is megrendezte a CSR Hungary Summit Konferenciát Jó márka, fenntartható márka címmel. Ebben az évben az OECD Multinacionális Vállalatokra Vonatkozó Irányelvekkel (továbbiakban: Irányelvek) és az azokkal kapcsolatban szintén idén elfogadott főbb változásokról Tölgyes Gabriella, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium CSR-ért és RBC-ért felelős munkatársa tartott előadást.