NKP - Vissza a főoldalra

Hírek

2024-05-23 16:11

Már hivatalosan is elérhető a Magyar Nemzeti Kapcsolattartó Pont működésével kapcsolatos szakértői értékelés (peer review) eredménye

Az OECD Magyar Nemzeti Kapcsolattartó Pont (MNKP) működésével kapcsolatos szakértői értékelésére 2023. októberében került sor Budapesten, az OECD Titkárság és a Pénzügyminisztérium közös szervezésében.

2023-10-10 08:39

CSR Hungary Summit, Jó márka, fenntartható márka konferencia: OECD Irányelvek a Felelős Üzleti Magatartásért

A CSR Hungary Kft. idén májusban is megrendezte a CSR Hungary Summit Konferenciát Jó márka, fenntartható márka címmel. Ebben az évben az OECD Multinacionális Vállalatokra Vonatkozó Irányelvekkel (továbbiakban: Irányelvek) és az azokkal kapcsolatban szintén idén elfogadott főbb változásokról Tölgyes Gabriella, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium CSR-ért és RBC-ért felelős munkatársa tartott előadást.

2023-10-09 15:55

Felelős üzleti magatartás az OECD szemszögéből, valamint az OECD adózással kapcsolatos munkája (1. és 2. pillér, különös tekintettel a globális minimumadóra)

A CSR Hungary által szervezett májusi Üzleti Reggelin Balogh László, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára és a Magyar Nemzeti Kapcsolattartó Pont elnöke tartott Felelős üzleti magatartás az OECD szemszögéből címmel előadást. Az előadás során szó volt az OECD tevékenységéről és a Multinacionális Vállalatokra Vonatkozó Irányelvek szerepéről, az OECD 1. és 2. pilléréről, végezetül pedig az ESG céljáról és szempontrendszeréről. 

2022-10-24 09:14

CSR Hungary Summit, Jó márka, fenntartható márka konferencia: Mennyibe kerül az európai energiaválság?

A CSR konferencia 2006 óta kerül rendszeresen megrendezésre, mint vezető vállalati felelősség és fenntarthatósági fórum, hogy segítse és ösztönözze a gazdasági döntéshozókat és vállalatvezetőket a fenntartható gazdaság megteremtésében. 

2022-10-12 09:02

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Felelős Üzleti Magatartás Konferencia Budapesten

Az OECD Magyar Nemzeti Kapcsolattartó Pont (OECD MNKP) 2022. október 6-án 4. alkalommal szervezett konferenciát a felelős üzleti magatartásról és a vonatkozó nemzetközi normák erről szóló legátfogóbb dokumentumáról, a multinacionális vállalatokra vonatkozó OECD Irányelvekről. A konferencián multinacionális vállalatok, a kormányzati szektor, a felsőoktatás, a munkaadói- és munkavállalói érdekképviseletek és az ESG-szektor számos vezető képviselője, szakértője vett részt.  

2022-03-28 10:52

Jövőbemutató együttműködés: a magyar és bolgár Nemzeti Kapcsolattartó Pontok képviselőinek találkozója

A több mint 7 millió vállalatot képviselő BIAC (az OECD Üzleti és Ipari Tanácsadó Bizottsága) és a magyar Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) szervezésében 2022. március 21-23. között került megrendezésre a „Small business, big deal” elnevezésű konferencia, melyen a magyar és a bolgár Nemzeti Kapcsolattartó Pontok képviselőinek is lehetősége nyílt bilaterális találkozóra.

2021-11-30 14:11

Budapesten járt Mathias Cormann, az OECD új főtitkára

Mathias Cormann OECD főtitkár 2021. november 29-30-án másfél napos munkalátogatást tett Budapesten. A főtitkár a Planet Budapest 2021 Világtalálkozó vezetői nyitópaneljében és a Magyarország OECD-csatlakozásának 25. évfordulója alkalmából tartott ünnepi rendezvényen tartott előadásai mellett találkozott Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel, Varga Mihály miniszterelnök-helyettessel és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel is.

2020-01-30 03:26

Felelős Üzleti Magatartás Konferencia

Az OECD Magyar Nemzeti Kapcsolattartó Pont 2020. január 27-én konferenciát tartott az OECD Multinacionális vállalatokra vonatkozó irányelveiről és a felelős üzleti magatartásról.

2017-11-02 10:26

OECD-FAO Iránymutatás a felelős mezőgazdasági ellátási láncokról

Az iránymutatást az OECD és az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO azért dolgozta ki, hogy segítse a vállalatokat a felelős üzleti magatartás normáinak mezőgazdasági ellátási láncok mentén való alkalmazásában a káros hatások csökkentése és a fenntartható fejlődéshez való hozzájárulás érdekében.

2017-10-26 03:36

Balogh László, az MNKP elnöke előadást tartott a CSR Hungary 12. éves konferenciáján

A CSR Hungary, a vállalatok társadalmi felelősségvállalását ösztönző szervezet, 2017. október 25-én tartotta 12. éves konferenciáját, amelynek egyik kiemelt előadója volt Balogh László, az MNKP elnöke, az NGM pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára „Az OECD és a felelős üzleti magatartás – Kényszer, érdek vagy szemfényvesztés?” című előadásával.

2017-10-24 02:29

Az MNKP részvétele a szlovák Nemzeti Kapcsolattartó Pont szemináriumán

A szlovák Nemzeti Kapcsolattartó Pont október 23-án rendezvényt tartott az Irányelvek népszerűsítésére, amelyen előadóként részt vett a magyar NKP titkára, Vágó Júlia is. Az eseményt Dr. Vojtech Ferencz, a Szlovák Gazdasági Minisztérium első miniszterhelyettese nyitotta meg, aki elkötelezettségét fejezte ki a felelős üzleti magatartás szlovákiai ösztönzése iránt.

2017-06-21 01:54

Kazahsztán csatlakozása az OECD Irányelvekhez

Kazahsztán 2017. június 20-án, 48. országként csatlakozott az OECD Nemzetközi befektetésről és multinacionális vállalatokról szóló nyilatkozatához és ezzel az Irányelvekhez is.

2017-03-16 04:26

Ukrajna az OECD Nemzetközi befektetésről és multinacionális vállalatokról szóló nyilatkozatának 47. részes állama

2017. március 15-én Ukrajna 47. országként csatlakozott az OECD Nemzetközi befektetésről és multinacionális vállalatokról szóló nyilatkozatához.

2017-02-01 03:46

Kellő gondossági iránymutatás a ruházati- és cipőipari szektor számára

Az OECD 2017. február 8-9-én konferenciát szervez abból az alkalomból, hogy elkészült a Kellő gondossági iránymutatás a ruházati- és cipőipari szektor számára.

2017-01-10 04:52

Nyilvános konzultáció az OECD felelős üzleti magatartást támogató kellő gondossági iránymutatásának tervezetéről

2011. óta az OECD Multinacionális vállalatokra vonatkozó irányelvei elvárásként fogalmazzák meg a kellő gondosság alkalmazását.

2016-12-07 02:44

Második budapesti konferencia a felelős üzleti magatartásról és az OECD Multinacionális vállalatokra vonatkozó irányelveiről

Napjainkban az OECD Multinacionális vállalatokra vonatkozó irányelvei (Irányelvek) tekinthetők a felelős üzleti magatartás legátfogóbb, kormányok által támogatott ajánlásgyűjteményének. A csatlakozott kormányok célja bátorítani a multinacionális vállalatokat, hogy fenntartható módon járuljanak hozzá a fejlődéshez, és szorítsák minimálisra a tevékenységükkel összefüggő nem kívánatos hatásokat.

2016-12-01 01:54

Összefoglaló a 2016. november 17-én rendezett konferenciát követő résztvevői véleményekről

A Nemzetgazdasági Minisztérium az OECD Magyar Nemzeti Kapcsolattartó Pont szervezésében 2016. november 17-én rendezte a Második budapesti konferenciát a felelős üzleti magatartásról és az OECD Multinacionális vállalatokra vonatkozó irányelveiről.

2016-06-30 03:24

Nemzetközi műhelybeszélgetés a felelős üzleti magatartás ösztönzésének jó gyakorlatairól

A Nemzetgazdasági Minisztérium az OECD Magyar Nemzeti Kapcsolattartó Pont koordinálásában, lengyel, észt, cseh, OECD és hazai szakértők közreműködésével műhelybeszélgetést szervezett a felelős üzleti magatartás (RBC) ösztönzésének jó gyakorlatairól.

Események

Felelős üzleti magatartás az OECD szemszögéből, valamint az OECD adózással kapcsolatos munkája (1. és 2. pillér, különös tekintettel a globális minimumadóra)

A CSR Hungary által szervezett májusi Üzleti Reggelin Balogh László, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára és a Magyar Nemzeti Kapcsolattartó Pont elnöke tartott Felelős üzleti magatartás az OECD szemszögéből címmel előadást. Az előadás során szó volt az OECD tevékenységéről és a Multinacionális Vállalatokra Vonatkozó Irányelvek szerepéről, az OECD 1. és 2. pilléréről, végezetül pedig az ESG céljáról és szempontrendszeréről.