NKP - Vissza a főoldalra

Jövőbemutató együttműködés: a magyar és bolgár Nemzeti Kapcsolattartó Pontok képviselőinek találkozója

A több mint 7 millió vállalatot képviselő BIAC (az OECD Üzleti és Ipari Tanácsadó Bizottsága) és a magyar Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) szervezésében 2022. március 21-23. között került megrendezésre a „Small business, big deal” elnevezésű konferencia, melyen a magyar és a bolgár Nemzeti Kapcsolattartó Pontok képviselőinek is lehetősége nyílt bilaterális találkozóra.

Az idei rendezvény fókuszában a COVID-19 alatt változásokon átesett kisvállalkozások helyzete és a vállalkozói szellem kérdései álltak. Az előadók és a résztvevők egy interaktív panelbeszélgetés keretében felvázolták a jövőbeni fejlesztési területeket, és bemutatták azokat a legjobbnak ítélt OECD gyakorlatokat, melyek elősegíthetik a KKV-kra vonatkozó szakpolitikák bevezetését úgy a Felelős Üzleti Magatartás, mind a reziliencia és az innováció területén.

A résztvevők között volt Yoshiki Takeuchi, OECD főtitkár-helyettes, Dr. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára, valamint Milena Angelova, az SGI Europe elnök-helyettese is.

A Bolgár Kis és Középvállalkozások Promóciós Ügynökségének (BSMEPA) vezetőjeként, Boyko Takov egy kétoldalú tárgyalást kezdeményezett a Magyar Nemzeti Kapcsolattartó Pont titkárával, Füzesi Viktóriával, melyen a Nemzeti Kapcsolattartó Pontok hálózatával kapcsolatban adódott lehetőség a kölcsönös tapasztalatcserére. Bulgária ugyanis komoly lépéseket és erőfeszítéseket tesz az OECD-hez való csatlakozás és a Felelős Üzleti Magatartás kiépítésének érdekében.